Член на изпълнителния комитет на МОК: Докладът на WADA за руските спортисти съдържа невярна информация

Член на изпълнителния комитет на МОК: Докладът на WADA за руските спортисти съдържа невярна информация

Публикувано от:

Докладът на независимата комисия на Световната антидопингова агенция WADA съдържа невярна информация за изчезналите допинг проби на руските спортисти. Това заяви членът на изпълнителния комитет на Международния олимпийски комитет (МОК) и президент на Международната федерация по хокей Рене Фазел, предаде РИА Новости.

На 18 юли независимата комисия на WADA, оглавена от Ричард Макларън предостави доклад за резултатите от разследването по обвиненията в допингови машинации на Олимпийските игри 2014 г. в Сочи. В доклада се твърди, че методът на подмяна на допинг пробите в Русия е бил използван в 643 случая в периода от 2012 г. до 2015 г., като общо в системата са участвали атлети от 30 вида спорт.

„В доклада на Ричард Макларън се говори за трима представители на стрелковия спорт, чиито допинг проби били изчезнали. Но това е абсолютно невярна информация, тъй като личностите на всички трима спортисти бяха установени и се оказа, че те дисквалифицирани в съответствие с всички правила. Така че, не всичко, което е написано в доклада на Макларън, се основава на реални данни“, заяви Фазел.