„Членството“ на Майк Тайсън в Съюза на писателите в Русия било ПР

Бившият световен шампион по бокс в кат. супертежка – Майк Тайсън (48 г.), ще стане член на Съюза на писателите на Русия. „На Майк ще бъде връчен членски билет на съюза“, заяви промоутърът Владимир Хрюнов, цитиран от ТАСС.
На 27 октомври в Москва ще бъде представена книгата „Тайсън. Безпощадната истина“, а Железният Майк ще пристигне в руската столица през ноември. Освен, че ще получи членство в Съюза на писателите, той планира и посещение на боксова галавечер, на която ще се бие бившият световен шампион Руслан Проводников.
Фенсайтът на Майк Тайсън изтъква, че той е най-младият световен шампион в супертежка категория (само на 21 г.), но същевременно е и творческа личност – пише книги, участва в тв предавания и отглежда гълъби.
„Няма заявление на Тайсън за прием в Съюза на писателите на Русия. Дори не знаехме, че му е издадена книга. Смятаме, че промоутърът му е измислил такъв ход, за да направи пиар и да вдигне шум“, казва пред РИА Генадий Иванов, секретар в Съюза на писателите на Руската федерация.

В. Сега