Чеченци откриха в Будапеща протестър, осквернил паметника на съветските войни, който веднага поднесе публични извинения (ВИДЕО)

Млад унгарец, който участвал вандалски пърформънс около паметника на Червената армия в Будапеща, внезапно и бързо бе открит от чеченци. В резултат на разяснителна беседа той бързо поднесъл извиненията си към Мохамед от Грозни, народите на СССР и всички, които е оскърбил с постъпката си, съобщава Правда.ру.

Нещо повече, сега паметникът блести от чистота, след като протестиращи срещу правителството на Орбан кой знае защо атакували с жълта боя монумента на площад Сабадшаг. Те дори излъчили пърформанса си във Facebook.

На следващия ден обаче в Youtube се появило видео, на което чеченец се усмихва и разказва как е успял да открие вандала след „някои издирвателни мероприятия”. След това заедно със свои приятели провели „разяснителна беседа” с него и той бил щастлив да дойде и да поднесе извиненията си пред камера.

Брадатият унгарец с „хипарски вид, на унгарски и на английски признава, че безумно се срамува от постъпката си. Той добавя, че не е искал да оскърби никого, защото просто дошли да протестират и да обединят обществото, на извършили „ужасна грешка“.

„Здравейте приятели. Това е искрено извинение към всеки, който съм наранил с действията си. Аз определено сгреших, когато избрах тази мишена. Защото целият ми живот и всичко, което искам това е да се боря за мир срещу подтисничеството, за любов, за мир за всички и за всеки унгарец, руснак, за всеки човек, за всяко живо същество на света. Аз нямам намерение да действам срещу някого, а само за благото и единството на всички хора в името на мира и любовта. Благодаря за разбирането. Извинявайте още веднъж. Нека да действаме заедно”, заявява протестърът във видеото.

В коментарите под клипчето мнозина хвалят Мохамед. „Браво, ненапразно живеем в една страна!“, гласи един от тях. На въпрос каква всъщност е била „разяснителната беседа“, чеченецът уверява, че тя е била изключително словесна и участниците в случката си дали „мъжка дума“ всичко да прюключи миролюбиво след поднасянето на извиненията.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=91&v=XWethPm7Kiw

Превод: БЛИЦ