Чеченски командоси ще се сражават с американски

Мястото на битката между спецподразделенията ще бъде в Йордания. „В действията на американците има много показност”, пише президентът на Чеченения Рамзан Кадиров в личния си блог ya-kadyrov.livejournal.

Чеченските спецчасти в момента се подготвят за международния шампионат за спецподразделения, а най-важната цел е наградата на краля на Йордания. Тези състезания ще стартират на 18 април. Служители на специални части към МВР на Република Чечения ще представляват Руската Федерация.

Припомняме, че през лятото на 2014 година по време на официалната визита в Чечения на краля на Йордания Абдула II, бе договорено участието на чеченски спецназ в международните съревнования. Тогава държавният глава на Чечения Рамзан Кадиров демонстрира на йорданския крал в околностите на с. Центарой, ученията на чеченските командоси. Струва си да отбележим, че вече 45 страни са подали заявка за участие в международния форум.

Кадиров заяви, че няма никакви съмнения относно професионализма на чеченския спецназ.

чеченски командоси

„Това, че те са подготвени професионално е еднозначно. Тези бойци са показали своите умения в най-сложните ситуации, а сега ще представляват Руската Федерация и Чеченска Република на световната арена. Мисля, че ще станем свидетели на добри резултати и няма да се налага, да се изчервяваме от срам заради нашите момчета. Това, което касае нашите съперници, то ние не ги приемаме на сериозно, защото при тях има повече показност и те никога не са били истински воини. Докато Китай демонстрира много добри резултати. Ние дори направихме анализи на участието на Китай в предходните състезания, затова зачитаме китайците и ги смятаме за наш основен съперник в състезанията”, заяви чеченският лидер.

„Салам Алейкум! Приятели, искам да споделя с вас, че съвсем скоро (вече през април) чеченският спецназ ще се сражава с американския! Работата е там, че в средата на април в Кралския център за подготовка на подразделения със специално назначение в Аман, ще се открие Международният шампионат за специалните части. Битката ще се води за наградата на краля на Йордания. Русия ще бъде представлявана от служителите на специалните подразделения на МВР на Чеченска Република. Нашите момчета преминаха строг подбор и са готови към тази битка. Моят помощник Д. Мартинов ми докладва, че всички наши бойци са преминали прекрасна подготовка и са готови да се борят за победата. Нека им пожелаем късмет, защото именно те ще представляват НАШАТА ДЪРЖАВА!”, написа на станицата си във Фейсбук чеченският президент.