Фотограф: Osman Orsal
Reuters

Фотограф: Osman Orsal Reuters

Четирима руски граждани и шефът на московския клон на турска фирма са загиналите в Истанбул

Публикувано от:

Четирима руски граждани и директор на руския офис на турска фармацевтична компания – това са загиналите в катастрофата на хеликоптер в европейската част на Истанбул тази сутрин, предаде БТА и Дневник.

Това са Салим Йозен, директор на офиса в Русия на “Витра” – фирма за производство на  санитарни изделия за бани. Тя е дъщерно дружество на холдинга “Едзаджъбашъ”, водещ играч във фармацевтичната промишленост на Турция.

Загинали са и руските граждани Александър Ванин, Игор Кочергин, Людмила Чурова и Елена Бадрага, които пътували в разбилия се хеликоптер като гости на “Едзаджъбашъ”. Аладдин Наджар и Ахмет Булут са имената на пилотите на хеликоптера. Издирването им продължава.

Президентът на “Едзаджъбашъ” Бюлент Едзадшъбашъ заяви, че хеликоптерът Sikorsky S-76 за осем пътници бил оборудван и обезопасен. Четиримата руски граждани били дошли по покана на холдинга за участие в международното изложение за санитарни изделия за бани, което се провежда в Истанбул. Пак по покана на холдинга трябвало да посетят производствените съоръжения в Бьозююк.

Според кмета на “Бююкчекмедже” Хасан Акгюн намерени са телата на петима души, които били силно овъглени.

Машината е излетяла от площадката на завода на “Едзаджабашъ” в квартал “Есенюрт”, съседен на “Бююкчекмедже”, за да отведе пътниците в Бьоюзююк, където се намират производствени съоръжения на “Витра”.

Малко след като излетял, около 11.20 хеликоптерът се блъснал в телевизионна кула на “Бююкчекмедже”, намираща се край магистралата от Истанбул за Одрин, и се разбил.