Честваме 137 години от Освобождението на България

Тържествата по случай Националния празник на Република България на 3 март започват в Казанлък от 9.00 часа на пл. „Севтополис“. Ще бъде отслужен тържествен Водосвет за благоденствието на българския народ и ще се състои ритуал по издигане на националното знаме.

Честванията на връх Шипка започват в 11.30 часа. На площада под върха ще се състои тържественото отбелязване на 137-та годишнина от Освобождението на България от османско робство с произнасяне на слова и концертна програма, след което на Паметника на Свободата ще бъдат поднесени венци и цветя в памет на загиналите за освобождението на България.

На 3 март от 18.00 часа в Художествената галерия в Казанлък ще бъде представена изложба под наслов „Свободна България“, от непоказвани досега литографии, посветени на Руско-турската освободителна война.

В навечерието на националния празник, на 2 март от 18.00 часа, в НЧ „Искра 1860″ ще бъде изнесен тържествен концерт по случай 3 март с участието на АНТП „Искра“ – Казанлък и ФА“Звездица“ – Димитровград.

За гражданите, които желаят да вземат участие в честването на Националния празник на връх Шипка, са осигурени автобуси, които тръгват в 09.00 часа пред хотел „Казанлък“. Цената на двупосочен билет е 4,50 лв., а на еднопосочен – 3.00 лв.

Столична община кани на тържествена церемония пред Паметника на опълченците в София в градинката зад Централния военен клуб (на кръстовището на улиците „Оборище“ и „Г. С. Раковски“) . Церемонията ще се състои на 3 март от 11:30 ч.

Каним всички да почетат Празника!