Чакаха военна операция, а Путин реализира финансова – прибра за Русия $14 млрд.

Защо Земският събор през 1613 година избира "безнадеждния" кандидат за цар Михаил Фьодорович?

Ясно е, защо Лондонскоти сити предупреди Камеран да не налага санкции на Москва

Кольо Парамов

Докато дрънчаха оръжия и някои се стягаха за война, недолюбваният руски президент Владимир Путин се оказа, че е реализирал истински финансов удар. Затова макар и неофициално някои руски и европейски медии открехват завесата. Оказва се, че през през последните 36 часа Путин и екипът му са разиграли неочаквана финансова операция. Тактическото указание е било „Сбербанк” да изкупува американските пари, тоест акции с намаление до 30% отстъпка. Последиците от него се оказват феноменални за руската хазна. Така Кремъл надскочи всички спекуланти, които се навъртаха за лесна плячка като ги наказа жестоко. От цялата финансова паника руската държава спечели повече от 14 млрд. долара. Това наистина е

работа по ноти

Не случайно още този вторник сутринта представители на Лондонското сити предупредиха правителството на Камеран да не се занимават с никакви ограничения към Русия, защото загубите ще са непревидими. Осем часа по-късно във вторник, когато завърши пресконференцията на Путин в Угарьово всички проумяха, финансовия удар на Москва и че всъщност става дума за дълбоко проектиран процес на предвидимостта.

„Войната” в Украйна свърши, следва втора серия с нови подробности. Сега сигурно ще се докаже, че милиционерите и гражданите убити на Майдана в Киев са загинали от едни и същи стрелци и куршуми. Остана да разберем кой ги подготви и кой им плати. Истината ще бъде твърде тежка и жалка за цяла Европа. Сега наред е дипломацията, този път нещата са далеч по-сложни. Остава да разчитаме на Кери и арменския нюх на Лавров, а историята със Сирия вече изглежда като детска градина. Актуални в тази ситуация се оказаха и публикуваните преди 20 дни спомени на бившия министър на отбраната на САЩ Робърт Гейтс. Той е доктор по история на Русия. В мемоарите му се крие главният отговор на Киевската криза. Гейтс отчита като груба грешка на американската политика през последните 7-8 г. да се засяга честа на руснаците в онази териториална близост, която винаги е била в интересите на Москва.