Цигарите "Стюардеса", "Родопи" и БТ отново на пазара в Русия

„Булгартабак” подготвя първата партида цигари „Стюардеса”, „Родопи”, ВТ и „Опал” за Русия, предаде Finmarket.ru, позовавайки се на руския в. „Известия”. В средата на януари българската компания „Булгартабак-Холдинг“, чийто мажоритарен собственик е дъщерното дружество на „ВТБ Капитал“- австрийската BT Invest GmbH, е подала заявка в Роспатент за получавана на изключителните права за ползване на търговската марка „Родопи“ .Патентният представител на „Булгартабак холдинг“ в Русия Елена Гаврилова поясни, че за другите марки на компанията вече е получена регистрация. „Става въпрос за възстановяване на правата на компанията върху нейни исторически марки. Това е голяма заявка за влизане на руския пазар“, каза Гаврилова.

Генералният директор на Погарската цигарена фабрика в руската Брянска област поясни, че именно неговото предприятие ще произвежда цигарите за „Булгартабак-Холдинг“. „Ние ще играем ролята на производствена площадка“, каза Игор Мойсеев, като поясни, че с продажбите ще се ангажира дружеството „Булгартабак Лоджистикс“.

Ръководителят на цигарената фабрика отказа да разкрие датата на влизането на цигарите в търговията на дребно, но поясни, че една кутия цигари от въпросните марки ще струва около 40 рубли (по-малко от 2 лева – бел.ред.), тъй като те ще бъдат произведени по акцизите от 2013г. От „Булгартабак Лоджистикс“ съобщиха, че цигарите ще се появят на пазара на дребно през февруари..