Целта на Запада е ликвидирането на Русия и това вече не се укрива

От тази гледна точка Путин играе дълга партия срещу дългата война на САЩ и Израел, като бавно, но уверено затваря Вашингтон в лабиринта на политическите и геополитически противоречия.

Защо Западът избухна с такава кръвожадност? Защо организира нацисткия преврат в Киев и ръкопляска на масовите убийства на мирните жители в Донбас?

И защо поставя тази задача с безпрецедентна от времето на Хитлер откровеност?

Информационната война и киберпространството станаха главен инструмент и бойно поле за международните конфликти през ХХІ век.

Пропагандата, агитацията, лъжата и полуистината в голяма степен бяха използвани и донесоха победа на САЩ в Студената война, която от много анализатори се счита като състояла се вече Трета световна война.

Водена между двете системи почти 50 години, тя беше завършена с помощта на злокачествения вирус „демокрация“, станал главно оръжие на Запада.

Основните фактори продължават да действат.

На първо място, западната икономика продължава да затъва в дълга рецесия, от която едва ли ще се излезе през следващите 20-30 години. С глобалното разпространение на неолиберализма световната икономика беше изправена на ръба на пропастта.

На второ място, още по-сериозната финансова криза тепърва предстои, а оттам и още по-мащабната социална и икономическа криза в целия свят.

На трето място, западният свят, начело със САЩ, отчаяно залага само на военната сила.

На четвърто място, САЩ, в своята самоувереност, насочиха атаките си срещу Русия и Китай, като целта е тяхното унищожение или довеждане до състояние, в което те няма да могат да се противопоставят.

На пето място, неолиберализмът, налаган от САЩ, е с хоризонт от максимум 5 години. Щом като той изтече, дълбоките икономически дисбаланси ще донесат още по-големи глобални сътресения.

На шесто място, със задълбочаването на световната криза ще се възобновят и задълбочават всички спящи и спорни конфликти на религиозна основа, за суверенитет и икономически интереси.

Светът е на прага на огромни сътресения и всеки момент нещо може да изгърми.

Източник: infobalkani.wordpress.com