Холивудската звезда Джесика Ланг с фотоизложба в Москва

Изложба на свои фотографии представи в Москва, в Мултимедия Арт Музей, знаменитата киноактриса, два пъти лауреат на премията „Оскар” и „Златен глобус” Джесика Ланг. В експозицията „Незримото” влизат 140 произведения, направени от холивудската дива през последните 15 години.

„Фотографията е за мен своего рода медитация. За разлика от киното, това е процес, изпълнен с уединение и самота, – сподели актрисата. – Заставайки от другата страна на камерата, аз ставам страничен, незабележим наблюдател. Оттук и названието на изложбата – „Незримото”.

Обективът на Ланг е запаметил множество моменти от пътуванията й из различни кътчета на планетата – Мексико, Италия, Африка, Русия, САЩ, Скандинавия. Всяка снимка разказва своята кратка и тайнствена история, която възсъздават необикновените пейзажи на Минесота, пустинните улици на мексиканските градове, африканските танцьори, лицата и образите на Сицилия…

„Най-важното е, че тези картини пораждат в мен емоционален отклик. Обичам да работя със светлина, да снимам през нощта. В това има някаква  тайнственост и нееднозначност на образите”, – сподели Джесика Ланг.

http://itar-tass