Хиляди на митинг за мир в Донецк

Близо 2500 души излязоха на площад “Ленин” в центъра на Донецк на митинг в подкрепа на мира и спокойствието. Те издигнаха знамена на самопровъзгласената Донецка народна република, на народното опълчение на Донбас, и скандираха “Русия”.
Пред участниците говори председателят на президиума на Върховния съвет на ДНР Денис Пушилин. Той подчерта, че най-главното сега е безопасността на децата, които се намират
в зоната на бойните действия
Организира се тяхното евакуиране в лагери в Крим и Русия. На въпрос кога на територията на ДНР ще бъде въведена рублата, той отговори: “В най-близко време”. Обстановката на площада бе спокойна, а митингът се охраняваше от въоръжени бойци на народното опълчение.
Ръководителите на „републиката” обявиха и основните си условия за преговори с киевските власти. Ще започнем диалог с киевските власти само ако признаят независимостта на Донецката и Луганската републики и изтеглят украинските войски от тези територии, заяви премиерът на ДНР Александр Бородай. Той също така предупреди местните абитуриенти да се въздържат от нощни празнувания по улиците на града.