Хакер: Русия не е отговорна за проникването в сървърите

На 6 август хакер с псевдоним Guccifer 2.0 публикува още една порция от документи на ръководството на Демократическата партия на САЩ.

Хакерът, който е смятан за отговорен за проникването в сървърите на Демократическата партия на САЩ, опроверга обвиненията, че той е свързан с Русия, съобщава в. „Уолстрийт джърнъл“.
Изданието посочва, че е получил редица съобщения чрез  социалните медии от подател, който се е идентифицирал като Guccifer 2.0. В своите послания той определил като глупости обвиненията, че е свързан с Русия.
Някой експерти открили, че моят IP адрес се намирана сървър, който по някакъв начин е свързан с Русия. Ако аз карам BMW, означава ли това, че аз съм германец?“ , пита риторично  Guccifer 2.0, цитиран от в. „Уолстрийт джърнъл“.
На 6 август хакер с псевдоним Guccifer 2.0 публикува още една порция от документи на ръководството на Демократическата партия на САЩ, които се отнасят към предстоящите президентски избори в страната.
На 7 септември директорът на Националното разузнаване на САЩ Джеймс Клапър предположи, че атаките срещу Демократическата партия на САЩ са свързани с Русия.
Дни по-рано президентът на Русия Владимир Путин в интервю за Блумбърг отрече обвиненията, че Москва стои зад кибератаките срещу американските демократи.

Източник: Факти.бг