Хакерската група „Анонимните“ „обяви война“ на „Ислямска държава“

Хакерската група „Анонимните“ започна да публикува личните данни на предполагаеми екстремисти, след като вчера „обяви война“ на „Ислямска държава“.

Активистите са направили списък на потребителски акаунти в социалната мрежа „Туитър“ и уебстраници на ислямисти, в опит те да бъдат свалени от мрежата. Поне едно от разкритията, разгледани от британския вестник „Индепендънт“, включва адреса по местоживеене на лице, за което се предполага, че набира хора за „Ислямска държава“ в Европа.

„Анонимните“ твърдят, че вече успешно са неутрализирали акаунти и страници. Изглежда, че групата е разширила действията в „най-голямата си операция“ до момента, която е отговор на терористичните атентати в Париж, отнели живота на 129 души миналия петък. Разкритата лична информация до момента не може да бъде официално потвърдена, а в миналото „Анонимните“ са допускали грешки, като са набеждавали погрешно хора за екстремисти.

Вчера хакерската група заплаши терористите с „война“ и ги нарече „сган“, която ще бъде преследвана. Тези атаки не могат да останат ненаказани“, каза мъжът във видеото, говорейки на френски. „Ще започнем най-голямата до сега операция срещу вас. Очаквайте много кибератаки. Беше обявена война. Гответе се“, каза мъжът без обаче да дава допълнителни детайли какво ще включват атаките.

Източник: bgnes.com.