Фронтменът на „Продиджи“ загуби паспорта си в Русия

Фронтменът на „Продиджи“ Кийт Флинт едва успя да напусне Русия, понеже е изгубил паспорта си. Музикантът и колегите му влезли в Русия с руска виза като граждани на Великобритания. Преди да излетят от Санкт Петербург обаче Флинт установил, че си е загубил паспорта. Флинт имал и ирландски паспорт, който обаче руските митнически власти не уважили, понеже фронтменът на „Продиджи“ нямал ирландска виза.

Флинт бил върнат. Липсата на паспорта му била установена при проверка на билетите. Той и колегите му от „Продиджи“ трябвало да хванат самолета за Лондон, като минали през VIP терминала. Флинт бил принуден обаче да се върне в Петербург и да се обърне към Британското консулство. След оказаното съдействие музикантът и колегите му все пак успели да отлетят за дома.

„Продиджи“ изнесоха концерт в неделя в Ледения дворец в Петербург, промотирайки новия си албум Тhe Day Is My Enemy. На официалния сайт на бандата музикантите изказаха благодарности на руските си фенове: „Русия, благодарим, че ни прие! Обичаме ви!“.