Френски депутат постави на място украински журналист, обвинил го в подкуп от страна на Русия

Депутатът от Националното събрание на Франция от Републиканската партия и съпредседател на асоциацията „Франко-руски диалог“ Тиери Мариани постави на място украински журналист, обвинил го в подкуп от страна на Русия.

„Не приемам въпроса ви. Съгласен съм да отговоря на всякакви политически въпроси, на всякакви политически забележки, но вашият въпрос е, да го кажем направо – смотан въпрос и аз няма да ви отговоря на него. Изразявам пълното си презрение към вас“, каза Мариани на пресконференция в понеделник, коментирайки въпрос на представител на украинските медии за това „колко е платило руското правителство“ за позицията му. „А колко плащат на вас, за да задавате такива въпроси?“, попита французинът в отговор.

„Самият факт, че можете да задавате подобни омерзителни въпроси, намирайки се тук, в Русия, показват, че РФ е свободна страна. Още по-отвратителното е, че ако се намирахме в Украйна, то едва ли аз бих имал възможност да задавам такива въпроси“, отбеляза Мариани, като потвърди, че „с още по-голяма решимост ще посещава Крим“.