Френската телевизия Canal+ излъчи филма за Майдана, въпреки протестите от страна на Киев

Документалният филм „Маските на революцията“ бе излъчен вечерта в понеделник в ефира на френската телевизия Canal+, въпреки желанието на Киев той да не бъде показан, предаде РИА Новости.

Документалният филм „Маските на революцията“ е специално разследване на събитията в Украйна през „революционната“ 2014 г. В края на януари украинското посолство във Франция предложи на телевизия Canal+ да преразгледа решението си за излъчването на филма.

Авторът на документалните кадри, френският телевизионен журналист Пол Морейра, разказва за събитията в Украйна през 2014 г., започвайки от протестите на Майдана и завършвайки с трагедията в Дома на профсъюзите в Одеса.

По време на снимките журналистът разговаря с представители на националистическата партия „Свобода“ и формированията „Азов“ и „Десен сектор“.

Филмът е базиран на разкази на очевидци, настроени както националистически, така и проруски. Немалко внимание в разследването е отделено и на влиянието на САЩ върху събитията в страната и по-конкретно на посещенията в Украйна на бившия директор на ЦРУ Дейвид Петреус и заместника на държавния секретар на САЩ Виктория Нюланд.