ФРГ се кани да забрани мотопробега на „Нощните вълци” към Берлин

Властите в Берлин не възнамеряват да дават разрешение на мотопробега в чест на победата във Втората световна война на руския рокерски мото-клуб „Нощни вълци”, съобщи немския вестник Die Welt, цитиран от RT.

От берлинската полиция са заявили, че не са получавали от клуба на руските рокери задължителната молба за преминаване през столицата, но и дори и да го получат, ще бъде даден отрицателен отговор.

Членовете на клуба обаче могат като туристи да си организират „скромно празненство” в Берлин, за което не е нужно разрешение от властите. Тяхното мероприятие във всеки случай ще премине под наблюдение на полицията, е отбелязал представител на градските власти.

„Нощни вълци” е мото-клуб с патриотична насоченост, поради което смята да  отбележи 70-та годишнина от победата над фашизма с мотопробег от Москва до Берлин.  Около 40 негови участници ще тръгнат на 25 април от Москва, като планират да посетят Минск, Брест, Вроцлав, Бърно, Братислава, Виена, Мюнхен и Прага. Те възнамеряват да завършат пробега на 9 май в Берлин с полагане на цветя на паметника на съветските войни в Трептов парк.