Франция и Германия не искат Украйна в състава на ЕС

В резултат на проведено проучване стана ясно, че по-голямата част от гражданите на Франция и Германия са отрицателно настроени към идеята за присъединяването на Украйна към Европейския Съюз. Това свидетелстват резултатите от социологическото проучване, проведено от френския институт ИФОП за вестник „Фигаро”, съобщи Euronews.

Проучването показало, че по-голямата част от немските граждани също се отнасят със скептицизъм към идеята за интеграцията на Украйна в единното европейско пространство, както и към идеята за оказване на финансова помощ на Киев. 71% от французите не одобряват идеята за присъединяването на Украйна към ЕС, а само 29% се отнасят благосклонно към такава перспектива. 64% от френските граждани не желаят страната им да помага финансово на Украйна, и само 36% подкрепят тази идея.

В Германия, в полза на икономическа подкрепа на Киев са гласували 43% немски граждани, а против – 57%. Във ФРГ евроинтеграцията на Украйна одобряват само 38%, а отрицателно към тази идея се отнасят 62% от анкетираните.