Форум на славянските култури ще стане главно събитие на 27-ата международна изложба на книгата-базар в Москва

От 3 до 7 септември в Москва ще се състои XXVII Международна изложба-базар на книгара . В нея ще вземат участие рекорден брой книгоиздателиот 63 страни.

Тази година централно събитие на изложбата ще стане Форумът на славянските култури, който ще обедини експозицията на славянските издателства с разностранна културна програма. В рамките на Форуна ще бъде представен проектът „Сто славянски романи“, който ще запознае широката публика със съвременната словестност на Македония, Словакия, Сърбия, Словения, Русия.

Сред писателите, с които ще могат да се срещнат читателите са Татяна Толстая, Юна Мориц, Владимир Войнович, Едвард Радзинский, Захар Прилепин, Дмитрий Биков, Сергей Лукяненко, Лев Анинский, Евгений Водолазкин, Майя Кучерская, Дмитрий Глуховский, Макс Фрай, Мария Галина, Денис Драгунский, Вера Полозкова, Виктор Ерофеев и много други.

За шести път в рамките на изложбата-базар ще се проведе мултимедиен фестивал на книгата под открито небе «БукМаркет». Тази година той ще бъде в Парка на културата и отдиха «Красная Пресня».

По традиция събота ще стане Ден на детското четене. Младите любители на книгата ще могат да участват във фестивала за детска познавателна и приложна литература «Читай! Умей! Живи ярко!» с мастер-класове по разнообразни видове и техники по ръкоделие…

http://vseruss.ru/novosti/rossiya-1/Forum-slavyanskih-kul%27tur-stanet-glavnym-sobytiem-27-j-Moskovskoj-mezhdunarodnoj-knizhnoj-vystavki-yarmarki-18598