Филмът „Притяжение“ на Фьодор Бондарчук събра 413,4 млн рубли за 4 дни

 Това е пети резултат в историята на руското кино

Фантастичният филм на Фьодор Бондарчук, който излезе в кината в Русия на 26 януари, е събрал до момента 413, 4 милиона рубли. Тези предварителни данни съобщава порталът Kinobusiness.com, който неофициално обобщава резултатите от четирите дни прожекции, пише ТАСС.

По този начин, отбелязват анализаторите, “ Притяжение“ показва „пети резултат в историята на руските филми и седми за януарските премиери в Русия.

Първите четири места заемат филмите „Вий“ (602.7 милиона рубли), „Сталинград“ (524,3 милиона рубли), „Екипаж“ (501 милиона рубли), „Трима герои: ход с коня“ (427.5 милиона рубли).

Филмът „Притяжение“ е излязъл във формат 2D, 3D и IMAX 3D. Сюжетът е за кораб с извънземни, свален от ВВС на Русия, който пада в зоната на московския район Чертаново. Районът е отцепен, към мястото на катастрофата се насочват представителите на силовите органи, решава се въпросът за евакуация на населението. Критиците наричат новата работа на Бондарчук „първият велик руски филм за извънземно нашествие“.

Главните роли във филма се изпълняват от Ирина Старшенбаум, Александър Петров, Ринал Мухаметов, Олег Меншиков, Сергей Гармаш, Людмила Максакова.

Визуалните ефекти са на студио Main Road Post, саунд-дизайнер е новозеландецът Дейв Уайтхед ( „Кинг Конг“, „Хобит“, „Област номер 9“).

Важно е да се отбележи, че режисьор на това амбициозно и, по всичко изглежда епично, платно е Фьодор Бондарчук, син на прочутия актьор и режисьор, носител на Оскар Сергей Бондарчук – фамилия, прекрасно позната в Русия и европейското кино. След „Девета рота”, който излиза през 2005 г. в Русия и чак през май 2006 г. е показан в програмата на Кан; след двете части на футуристичния „Обитаемый остров” през 2009 г. и след амбициозната триизмерна баталия „Сталинград” от 2013 година, Фьодор продължава да щурмува без притеснение различни сюжетни територии.

Предлагаме ви трейлър на „Притяжение”: