Фестивал "Катюша" ще се проведе в навечерието на акцията "Георгиевская ленточка"

Детски международен фестивал на военно-патриотичната песен „Катюша” за първи път ще се проведе на 24 април в навечерието на общоруската акция „Георгиевская ленточка“ в МИА „Россия сегодня“.

Организатори на Първия детски мрждународен фестивал на военно-патриотичната песен „Катюша” са мрждународната ионформационна агенция „Россия сегодня“ и Студентската организация на град Москва.

Пред ветераните и организаторите на акцията ще се представят акордеонисти на руски и чуждестранни музикални школи и студия, училища по изкуствата, те готвят солови номера – известни песни от Великата Отечествена война , песни от военните времена, музика от кинофилми за войната и мира, а също така произведения от собствено творчество.

Тематиката на песните и музикалните композиции трябва да отразява подвига на съветските войници по време на войната, да имат патриотична насоченост, да пропагандират най-добритебтрадиции на патриотичната песен и да включват цялостна музикална композоция или подпури от няколко произведения. Продължителността на представянето не трябва да превишава 5 минути.

Изпълнителите трябва да имат необходимото ниво на музикална подготовка и да свирят на собствен акордеон. Необходимо е до 20 април да се изпратят заявки за участие на електронната поща : pr_[email protected], указвайки данни за контакт и репертуара, който ще изпълнява детето. Всички Всички участници във фестивала ще получат дипломи, видеозаписът на изпълненията ще може да се гледа на сайта www.ria.ru.

Акцията „Георгиевская ленточка“ е била замислена и за първи път за 60-годишнината от Победата. Черно-оранжевите лентички са станали символ на паметта за Победата във Великата Отечествена война, знак за вечната признателност към ветераните, освободили света от фашизма.

http://vseruss.ru/novosti/rossiya-1/Festival%27-Katyusha-projdet-nakanune-aktsii-Georgievskaya-lentochka-14381