Фарадж със собствено шоу в руска телевизия?

Партията на независимостта на Обединеното кралство (UKIP) в петък отрече информацията, публикувана в британския вестник Daily Telegraph, че бившият ѝ лидер Найджъл Фарадж е бил поканен да води свое шоу в ефира на телевизия, финансирана от руското правителство.

Изданието съобщава, че RT е предложила на Фарадж – един от отявлените застъпници на идеята за излизането на Великобритания от ЕС – да води собствено телевизионно шоу. Според статията, Фарадж е провел разговори с базирания в Москва телевизионния оператор.

„На Найджъл не е предлагано шоу в RT“, заяви говорителят на UKIP. „Не е имало преговори за шоу с RT. Тази информация е невярна.“

Известен по-рано като „Русия днес“, телевизионният канал RT стартира през 2005 г. като опит на Кремъл да предостави алтернатива на това, което руските власти виждат като „повлияно от Запада отразяване на новините“.

„RT осигурява алтернативен поглед върху основните глобални събития и запознава международната публика с руската гледна точка“, пише на интернет страницата на телевизията.

Източник: Факти