Участникът ни в “Евровизия”: Русия ми даде всичко

Участникът ни в “Евровизия”: Русия ми даде всичко

Публикувано от:

„Много искам да победя на “Евровизия”. Представям не само себе си, но и цяла България, интересите на всички българи по цял свят. Това е голяма отговорност. След миналогодишния успех на Поли Генова, която стана четвърта, на мен ще ми бъде много трудно, но бих желал да подобря нейното постижение.” Това заяви в интервю за ТАСС Кристиан Костов, който ще представлява страната ни на песенния конкурс „Евровизия 2017″ в Киев.

Костов е първият участник в конкурса, който е роден през 2000 г.

„Странно е да бъдеш на конкурса хем най-младият, хем първият, който се е родил този век”, сподели певецът.
Той очаква много положителни емоции от своето участие. Песента Beautiful Mess е написана специално за него.

„В песента се пее, че в света цари хаос, всеки ден се случва нещо лошо, не е ясно, какво можем да очакваме от бъдещето… А единственото, което ни помага да се движим напред е любовта, не само любовта между двама души, но и любовта към всичко, което ни заобикаля. Не смятам, че тези думи са клише. Убеден съм, че те отразяват истината”, заяви Кристиан.

Певецът разкри, че се подготвя усилено вече две седмици. Той смята, че освен пеенето, не по-малко важна е и моралната подготовка. „Графикът ми е забит до горе. Нe мислех, че ще ми е толкова трудно, но за момента се справям”, каза Кристиан.

Той е роден в Москва, баща му е българин, а майка му – гражданка на Казахстан. Получил е руско музикално образование.

“Русия ми даде всичко, което имам днес. Роден съм Русия, там започнах своя творчески път. На 4 години започнах да свиря на пиано, продължих да се занимавам самостоятелно. Явих се на конкурса „Голос. Дети”, започнах да уча при Дима Билан. Обичам да уча от хора, които са постигнали много в живота. Дима ми помогна да стигна до финал, след което станах популярен сред руската публика”, споделя Кристиан, който има 50 000 последователи в руската социална мрежа „Вконтакте”.

Певецът се надява на подкрепата на Русия, макар че няма руски корени. Той изрази разочарование от случилото се с руската участничка Юлия Самойлова, която не беше допусната до участие в Украйна и която определя като много силен участник.

Попитан как би коментирал случая, Кристиан отговаря: „Не обичам да обсъждам политически теми. Смята се, че „Евровизия” е музикален конкурс, чиято музика обединява. Сега виждаме обратното”.

На въпрос има ли си кумир, той казва: „Много майстори на джаза”.

В свободното си време Кристиан обича движението, кара колело, сноуборд и ролкови кънки.

„Обожавам екстремните ситуации. Обичам да се катеря по покривите, не се боя от нищо… Често ходя на планина. Обичам да се качвам на небостъргачи. Много обичам високото. Приятно е да се гледа от високо на случващото се долу”, заяви най-младият участник в тазгодишния песенен конкурс „Евровизия”.