Уникална „Волга“ си търси купувач

ГАЗ-21 е една от малкото съветски класики и закономерно привлича интереса на колекционери и реставратори. За беда механиката на „волгата“ трудно покрива дори базови съвременни стандарти, което доведе до интересно явление в страните от бившия СССР през 90-те години на миналия век. Носталгици с достатъчно средства с готовност плащаха сериозни суми, за да се сдобият с модерен автомобил, но с външността на ГАЗ-21.

448e872ce3524a75f369fd8284cfbe0b

 

Подобни коли се изработват изцяло на ръка и високата им цена е напълно оправдана. Ето защо 55 000 евро за кабриолета на снимките изглеждат приемливи ако купувачът държи на оригиналността.

Бялата „Волга“ с механика от BMW Е36 се намира в молдовската столица Кишинев. Създадена е през 2013 г. и си търси нов собственик.

Има пълен електрически пакет, включително автоматично задвижване на гюрука и кожени седалки с подгряване. Двигателят M50B25 развива 192 к.с.

Продавачът се е постарал доста да представи уникалния си автомобил в подобаваща светлина. В обявата може да се види дори професионално заснето видео.

 

 

 

error: Съдържанието ни е авторско!