Уникален концерт в Посолството на България в Москва.

Младите и невероятно талантливи изпълнители Александър и Константин Владигерови – внуци на великия маестро Панчо Владигеров показаха изумителна инструментална и импровизаторска виртуозност пред повече от 300 гости в Гербовата зала на Посолството.

На пиано, флюгелхорн и тромпет по неповторим и завладяващ начин те изпълниха свои авторски и класически пиеси в концерт под надслов „Лятна джаз-вечер“. Сред гостите бяха заместник-министърът на културата на Руската федерация Григорий Пирумов, висши дипломати от Министерството на външните работи на РФ, посланици, изтъкнати дейци на музикалното и певческо изкуство, общественици, представители на българската диаспора, които дариха с искрени и нестихващи аплодисменти братя Владигерови.

Посланик Бойко Коцев връчи от името на министъра на културата на РБ г-н Вежди Рашидов ежегодните  награди за принос в популяризирането на българската култура на ректора на Московската държавна консерватория „П.И. Чайковски“  проф. Александър Соколов и на  генералния директор на Държавния централен театрален музей „А.А. Бахрушин” Дмитрий Родионов. „Благодаря ви за усилията за популяризирането на нашата култура в Русия. Духовното единение на българския и руския народ е здрава опора за по-нататъшното задълбочаване на двустранните връзки” – подчерта в словото си посланик Коцев.