Украински ММА боец излезе с тениска на Путин и поиска руско гражданство

В социалните мрежи се появи снимка на украински ММА боец Алексей Олейник, който преди боя с американеца Джаред Рошолт Абсолютния шампион на UFC в Остин, се появи с тениска с лика на руския президент Владимир Путин, предаде lifenews.

Украинецът удържа победа с нокаут на американеца Джаред Рошолт още в първия рунд.

Олейник заяви, че иска да получи гражданство на Русия, предаде „Русская служба новостей“. Той каза, че, излизайки с тениска с лика на Путин е искал да покаже отношението си и да изрази подкрепата си към голяма част от населението на Украйна, особено към хората, които са над 25 години.

„Болшинството нормални хора в Украйна имат тъкмо такова отношение. Те смятат, че Русия абсолютно не ни е враг. Аз изразих отношението си към случващото се в Украйна като възрастен човек. Така изразих отношението си и към политиката на САЩ, на Украйна и Русия. Показах коя страна заемам в битката, показах, че подкрепям нормалните, уважителните отношения, а не това безумие, което се извършва днес в Украйна “, – добави украинецът.

Украинецът отбеляза, че тениската му е подарък от приятели, а идеята да излезе с нея преди боя е обща. Според Олейник, на присъстващите в залата това се харесало.

Алексей Олейник е роден на 20 юни 1977 г. в Харков. Той е професионален украински боец, майстор на спорта от международен клас. Живее и тренира в Москва. Майстор на спорта е от международен клас, световен шампион в единоборство.

Не еднократно е предизвиквал на спортен бой братята Кличко, но те така и не отговорили на поканата му. Олейник се е изказвал критично за безредиците и погромите на Майдана, наричайки тези акции «незаконен цирк». Излизал е и с изявление, че Майдана трябва да се разчисти чрез силов метод.