Украински доктор с гордост разказва как е убивал ранени опълченци на операционната маса

Украинският лекар Александър Чернов, практикуващ в Енакиево по време на бойната операция на Киев срещу опълченците в Донбас, призна в интервю за телевизия UkrLife, че е убивал свои пациенти, които той самият е определял като „врагове“, предаде РИА Новости.

Чернов разказва, че докато е работил в болницата в Енакиево е делил пациентите си на няколко категории, като една от тях е „врагове“, сред които попадат опълченците. При това, той се ръководел от „няколко принципа“ като „гарантирането на собствената сигурност“ и „нанасяне на вреди на вражеските пациенти, тоест на войниците на врага“.

„С оглед на гарантирането на собствената ми безопасност основен приоритет ми беше нанасянето чрез медикаментозни средства на максимални вреди на вражеските пациенти, на войниците на врага. Може да се направи така, че само при много скъпа и задълбочена експертиза да се разбере, че човекът е бил убит от съвкупност от тези медикаменти. При желание човек може да бъде убит по такъв начин, че това да изглежда като сърдечен пристъп или инсулт“, заяви Чернов, цитиран от телевизия „Звезда“.

https://www.youtube.com/watch?v=iI7Tx4LZrDQ

На въпрос на водещия за това, че в „цивилизования свят“ лекарите оказват медицинска помощ на пленниците, Чернов отговаря, че „Хипократовата клетва сама по себе си няма никаква юридическа сила“.

Докторът разказва още, че е предавал информация на украинските власти за пристигналите в болницата опълченци.

В момента Александър Чернов се намира на територия, контролирана от Киев.

Трябва да отбележим, че предаването, в чийто ефир говори той, е заснето точно в навечерието на Деня на медицинския работник в Украйна.