Украински депутат: Стратегията на Киев е да унищожи Путин

Депутатът от украинската Радикална партия на Олег Ляшко Дмитрий Линко заяви, че СБУ (Съвет за национална сигурност на Украйна, бел. ред.) трябва да води непрекъсната борба с шпионите, а стратегията на Киев е „да унищожи Путин“, съобщи телевизия „Звезда“.

„Има „Укринтеренерго“…Те признават Кримския федерален окръг, там има огромни санкции. Човекът, подписал договора, пътува с чартърни полети до Москва. Русия зависи от нас. Ние също можем да ги…“, каза Линко, като не довърши изказването си.

На забележката, направена от един от присъстващите в дискусията, за това, че в Донбас загиват мирни жители, радикалът отвърна: „Там са предатели, които никога няма да бъдат украинци“.

„Военните операции не трябва да се провеждат в глуха отбрана. Когато инициативата…побеждава този, който е поел инициативата в свои ръце. Когато инициативата е в ръцете на терористите и руските войски, и те обстрелват, а ние се отбраняваме, така ние губим и понасяме жертви. Ние видяхме това на летището в Донецк. Това е неправилна стратегия“.

„Трябва да се борим на всички нива. Със санкции – икономически и военни. Моделът на нашата победа – това е победата над Москва“, каза украинският депутат.

В края на предаването на твърдението, изречено от опонента, че „е невъзможно Русия да бъде победена самостоятелно“, Линко заяви: „Можем. Нашата стратегия е да подпалим Москва. Ето така“.