Нацгвардейци обстреляха автобус с бежанци, оцелели няма

В Луганска област до град Краснодон украински нацгвардейци обстреляли автобус с бежанци, които пътували за Русия, съобщи Интерфакс.

По данни на опълчението на Краснодон, всички хора в автобуса са убити. Засега не е известно колко души са пътували, но е потвърдено, че никой от тях не е останал жив.

Същевременно, в резултат на минохвъргачен обстрел в Луганск на Отбранителна улица пред хотел „Инициал”, снаряд се взривил до преминаваща наблизо кола, която се подпалила. Раненият шофьор е хоспитализиран в много тежко състояние. В съседните сгради са изпочупени прозорците.
За изминалото денонощие, в резултат на непрекъснати атаки от страна на украинските военни, общо са пострадали около 80 души. Всички те са хоспитализирани, от тях 56 души са мирни граждани и 24 опълченеца. В болницата непрекъснато приемат ранени хора.

Същевременно в Луганск

Хората се спасяват от обстрела в църквата.
«Към кого остана да се обърнем, когато никой не чува нашия зов за помощ? Когато правителството ни обяви за терористи, сепаратисти и нечовеци, и ни избива всеки ден!», споделя настоятелят на храма пред кореспондент на «Комсомольская правда». Отеца отправи молитва за душите на погребания вчера митрополит на Кием и цяла Украйна Владимир, а също за всички загинали в Славянск, Краматорск, Семьоновка, селищата Луганска, Кондрашовка, градовете Красни Лиман, Донецк, Луганск, Одеса и др. Списъкът е дълъг и зловещ…