Украинските военни отново обстреляха Донецк със „Смерч”

Украинските военни отново обстреляха Донецк с мощната система за залпов огън „Смерч”. Под огъня на оръдието се озова Киевски квартал в града, в резултат на което загинаха осем души, а двама бяха ранени, съобщи телевизия „Россия 24”.

По предварителни данни, един от снарядите попадна върху пътнически автобус. М момента на място са изпратени спасители и пожарникари.

Системата „Смерч” е заредена с касетъчни боеприпаси, предназначенида поразяват големи територии  и причиняващи мащабни разрушения. За използването на „Смерч” опълченците за първи път съобщиха в началото на септември. Тогава под обстрел попадна Петровски квартал и само с един залп бяха унищожени повече от 20 жилищни сгради. Този път, за щастие, се размина без жертви, тъй като по това време жителите са били временно евакуирани.

Днес, през първия учебен ден в ДНР, под обстрела на украинските военни попадна едно от училищата в града. По думите на министъра на образованието на ДНР Игор Кастенко, в учебното заведение е попаднал боеприпас, изстрелян от позициите на украинските военни.

При обстрела са загинали двама души, а трима са били ранени. Това са местни жители, които са били в близост до училището в момента на обстрела.