Украинските батальони размислиха да воюват с опълченците

Наказателните украински батальони «Днепър» и «Айдар» са размислили да воюват с опълченците на Донбас – вече имат нови врагове…
По време на пресконференцията на ТВ канал «17», боец от 8-ми афганистански батальон «Днепър» Камил Валетов заяви: «Познавам хората, които са от другата страна. В миналото те бяха мои приятели, някога воювахме заедно в Афганистан, защитавайки гърбовете един на друг. Сега стреляме един в друг. Просто ни принудиха да правим това. Ето защо, ние трябва да започнем диалог и реално да разберем, че колкото по-дълго ще избиваме един друг, толкова по-дълго ето тези (визира украинското правителство) ще печелят от кръвта ни».

Зам.-командирът на батальона «Айдар» подполковник Кашин се пусна в още по-интересни откровения:
«Сега при мен вкъщи живее семейство, което прибрах от Суходолска. Малко ги познавах. Тези хора понякога плачат и говорят, че се разкъсват между моето семейство, защото го обичат и своите приятели, които в момента воюват в опълчението. Защото там има порядъчни хора, но не всички, както и при нас, не всички са порядъчни», каза Кашин.

Той призова хората да се замислят, за това, какво да правят по-нататък и как да живеят в тази държава.

«Порошенко и Кличко ни обещаха, че на власт няма да дойдат нито милиардери, нито милионери. А те отново са на власт! Ето, сега предстоят избор, ако ще се проведат изобщо, тези милиардери вече няма да са на власт. Ние ще ги пометем», заяви капитанът.

Напомняме, че след като опълчението на ДНР и ЛНР влезе в контранастъпление през август, украинските наемници в Донбас понасят поражение след поражение и отстъпват от завзетите по-рано от тях населени пунктове.

Украинските батальони „Айдар“, „Азов“ и „Днепър“ заявиха преди 2 дни, че на 4 септември ще се съберат пред президентството на Порошенко в Киев, за да го попитат лично: Защо трябва да умират те и онези хора от Донбас, които също са украинци?

Това те заявиха на пресконференцията, която излъчи украинския телевизионен канал «112 Украйна».

«Обявяваме, че на 4 септември ще бъдем пред администрацията на президента Порошенко в Киев и всеки, който има желание може да се присъедини към нас. Украинския народ трябва да се събере там и да попита президента… Защо днес умират украинци? В Донецк, в Луганск… Защо в Киев и в други украински градове се създава впечатление, че в страната няма никаква война? Аз лично бих му предложил да отиде с мен в разузнавателна операция в Донбас, да постои малко под обстрела на установки «Град» и може би чак тогава ще прозре поне отчасти, че ние не сме избирали него, а Украйна», заяви боецът.

Видео: http://112.ua/glavnye-novosti/aydar-azov-i-dnepr-4-sentyabrya-namereny-piketirovat-ap-109638.html