Украинската армия търпи огромни поражения

Председателят на парламента на Новорусия Олег Царьов съобщи, че са получени данните от засичането на радиочестотите, прихванали разговори на украински военни. От тях става ясно, че загубите сред правителствените войски са ограмни. Само на 19 август край Донецк са загинали 483 военнослужещи.

„Редки са случаите, когато докладите, подадени от подразделенията на опълчението, показват по-малка цифра на загиналите военни, от тези, които получихме при засичането на радиочестотите. Само на 19 август в резултат от тежки боеве край Донецк загинаха 483 украински военни и повече от 700 бяха ранени. Рано или късно украинските власти ще се наложи да отговарят за загубите и от двете страни“, отбеляза Царьов.

Най-ожесточените сблъсъци в момента се водят на 30 км източно от Донецк. Вече втора седмица украинските военни се опитват да установят контрол над гр. Иловайск, но срещат съпротивата на опълчението.

Опълченците съобщават, че военните се заблудили в непознатия град. Имало случаи, в които те обстрелвали собствените си позиции. Наказателните отряди „Донбас“ и „Шахтьорск“ понесли огромни загуби. Сред загиналите е и американският наемник Марк Паславский. Съобщава се, че е ранен командирът на батальона „Донбас“ Семьон Семьонченко.