Украинската армия се опитва да проникне в Донецк

През първата половина на деня на 6 август украинските военни са обстреляли градовете Шахтьорск, Торез и Снежное, съобщават опълченци от Новорусия. При обстрела на градовете са използвани ракетните системи „Смерч“, в резултат на което има големи разрушения, пожари и жертви сред мирното население.

Едновременно с това, военните са атакували и Дмитровка от страната на Дяково с цел да съединят намиращите се там подразделения с основните сили.

Опълчението на ДНР отстъпи окончателно от раойнния център Маринка в югозападната част на Донецк.

„Нашите сили отстъпиха в Петровски район“, съобщават опълченците.

Маринка, който е районен център с население от 10 хил. души, и Петровски район се превърнаха в последно време в място за интензивни боеве между опълченците и украинските военни.

Сутринта армията е възобновила атаката на градовете Снежное и Дмитровка, като е осъществила преминаването на бронетехниката към с. Латишево и по-нататък към Разсипное. Опълченците са полуобкръжени. Водят се тежки сражения, които продължават и в други райони на територията на ДНР.

Край Придорожное също се водят ожесточени боеве и обстановката за опълчението на ДНР остава критична.

В същото време жители на Луганск масово напускат града. От „хуманитарния коридор“ за една седмица се възползваха 1200 души.