Украинската армия обстреля с „Ураган“ болница в Донецк

При обстрела на украинските военни в Донецк един от снарядите се взриви в сградата на местна болница, в резултат на което са загинали най-малко 7 души, а петима са ранени.

От пресслужбата на областната администрация съобщават, че от обстрела са пострадали сградите на пет училища, една гимназия и пет детски градини. Повредена е и мрежата за електроснабдяване, поради което целият квартал е останал без електричество. По-рано от кметството в града съобщиха, че към обяд на артилерийски обстрел е бил подложен кв. Текстилщик, където се намира болницата.

Артилерийският обстрел на кв. Текстилщик е продължил близо 3 часа, като се е стреляло от системи за залпов огън, съобщи говорителят на ДНР Андрей Пургин.

„По предварителни данни, противникът е използвал при обстрела на жилищните сгради системата за залпов огън „Ураган“, каза Пургин.

От ръководството на ДНР разчитат на това, че наблюдателите от ОССЕ ще определят посоката, от която е бил обстрелян кварталът. „Разчитаме на това, че наблюдателите от ОССЕ ще посетят местопроизшествието и ще определят посоката и точката, от която е бил произведен обстрела, и ще отбележат всичко това в докладите си“, каза Пургин. С разследването ще се заемат и следователи от прокуратурата на ДНР.