Украинската армия обстреля детска градина в Горловка

Нови разрушения в резултат от артилерийския обстрел на украинската армия през изминалото денонощие са регистрирани в градовете Макеевка и Горловка в югоизточната част на Украйна. Сред разрушените сгради е детска градина. Повредени са също и частни вили и автомобили, съобщи РИА Новости, позовавайки се на информация от пресслужбата на министерството на извънредните ситуации (МИС) на ДНР.

„В Калининградски квартал в Горловка на ул. „Братя Мазикови“ в резултат от обстрела са разрушени помещения в двуетажната детска градина № 91. На същата улица е повреден и газопроводът и без газ са останали 36 частни домове. Освен това, в Никитовка в резултат от взривяването на снаряд са разрушени четири вили, като две от тях са опожарени“, се казва в съобщението от пресслужбата на МИС на ДНР.

Общо от щаба на опълчението са регистрирани 44 обстрела, в това число и с използването на артилерия, танкове, миномети и гранатомети. В ЛНР в резултат от обстрела е пробит газопровод, поради което без гориво са останали шест населени места и 12 промишлени обекта.