Украинската армия мародерства след обстрела в Амвросиевка

Украинската армия обстреля град Амвросиевка, намиращ се в близост до Донецк, съобщи телевизия „Россия 24”.
Жителите на населеното място са в паника. Те не разбират защо са попаднали под обстрела на военните, тъй като според тях, опълченци в града няма и никога не е имало.

Любителско видео показва последствията от нощния артилерийски обстрел на граничния град с 22 хиляди жители.

В къщата, унищожена от обстрела на залповата система „Град”, за щастие пострадали няма. Властите в града, които до снощи запазваха неутралитет, съобщават страшни цифри. Вече се открити телата на десетки загинали сред мирното население. Броят на пострадалите все още е неизвестен.

Защо украинските военни атакуват с тежка техника малкия граничен град в близост до руската граница, остава загадка и досега. В Амвросиевка няма стратегически важни заводи, няма опълченци и представители на Донецка народна република.

Сега жителите на Амвросиевка бързат да напуснат града, но пътищата са затворени от Националната гвардия.За щастие, границата с Русия е близо и те имат къде да отидат – в руския Ростов.

Много от жителите се страхуват и не смеят да напуснат домовете си. На сутринта, след като приключи обстрела на града, Националната гвардия започна да мародерства в разрушените домове. Военните взимаха всички ценни вещи и плашеха местното население със съобщения за плановете на командването да унищожат тази нощ целия град.