Украинската армия и Националната гвардия във въоръжени сблъсъци

Военното министерство на ДНР е регистрирало въоръжени сблъсъци между подразделенията на редовната украинска армия и „доброволческите” батальони на Националната гвардия на Украйна, заяви зам.-командващият на войските на Донецка народна република Едуард Басурин, предаде „Русская весна“.

„Нашите подразделения продължават да регистрират въоръжени сблъсъци между подразделения на ВСУ (Въоръжените Сили на Украйна) и Нацгвардията. Пореден такъв факт беше отбелязан вчера в населения пункт Пески. Намиращият се там батальон „ОУН” е обстрелян от военнослужещи на ВСУ, които на свой ред прехвърлиха цялата вина за обстрела на опълченците на ДНР”, цитира думите на Басурин Донецката информационна агенция.

Преди това украинското МО обяви, че доброволческият батальон ОУН (Организация на украинските националисти), който не е официално формирование, ще бъде изтеглен от фронтовата линия в Пески.

По-рано украинският военен министър Степан Полторак заяви, че всички участващи подразделения в спецоперацията в Донбас, са преведени в състава на ВСУ и там няма никакви доброволчески структури.