Ударната авиация на РФ ще действа под прикритието на изтребители

Крайцерът „Москва“, оборудван със системата за ПВО „Форт“, аналогична на С-300, ще бъде разположен в района в близост до Латакия за усилване на противовъздушната отбрана, съобщи пред журналисти началникът на Главното оперативно управление на Генералния щаб на ВС на РФ генерал-лейтенант Сергей Рудской, предаде РИА Новости.

Във вторник руски Су-24 претърпя катастрофа в Сирия във вторник. Президентът на РФ Владимир Путин съобщи, че той е бил свален с ракета „въздух-въздух“ от турски изтребител F-16 и е паднал на територията на Сирия на четири километра от границата с Турция. Руският президент определи това като „удар с нож в гърба“ от страна на съучастниците на терористите.

„Ще бъдат предприети мерки за усилване на противовъздушната отбрана. За тази цел крайцерът „Москва“, оборудван със система за ПВО „Форт“, аналогична на С-300, ще бъде разположен в района на крайбрежната част на Латакия. Предупреждаваме, че всички цели, представляващи потенциална опасност за нас, ще бъдат унищожени“, заяви Рудской.