Убийството на Немцов е опит за преврат

Убийството на Немцов е опит за преврат

Публикувано от:

Путин, който в момента има 85% реален рейтинг и никаква вътрешна опозиция не може да представлява за него риск, понася най-големи щети от това убийство. Той би имал най-малкия мотив да го поръча.

Самото убийство прилича на майданските провокации, когато наемници-снайперисти стреляха по полицаите и протестиращите, за да ескалират напрежението и да принудят Янукович, който вече се бе съгласил на предсрочни избори, да избяга, за да се осъществи преврат.

Това убийство е опит за преврат срещу Путин и може да е организирано както от вътрешната му опозиция от олигарси, засегнати от икономическата блокада, така и от Порошенко и украинските нацисти с любезното съдействие на американските служби.

Щатите няма да мирясат докато не унищожат Русия или я доведат до състоянието, когато Немцов й беше вицепремиер. Дали ще успеят? По-вероятно – да, като гледам безскрупулния начин, по който действат.

Санкциите дадоха ефект – ето го. Неслучайно те бяха насочени към конкретни хора. По начало санкциите не бяха замислени да ударят Русия, американците знаят много добре, че това не може да помогне, а да настроят конкретни хора, които, губейки милиарди, ще тръгнат срещу Путин, за да си ги върнат. Много проста и ефективна схема

Явор Дачков