Убийствата са външната политика на Вашингтон

САЩ имат продължителна история на избиване на хора като унищожаването на индианците от военнопрестъпниците Шърман и Шеридан или атомните бомби, хвърлени над японското цивилно население, но от известно време Вашингтон премина от извършването на периодични към практикуването на непрекъснати кланета. От режима на Бил Клинтън насам избиването на цивилно население се е превърнало в определяща характерна черта на държавата Съединени американски щати. Вашингтон е отговорен за разрушаването на Югославия и Сърбия, на Афганистан, Ирак, Либия, Сомалия и част от Сирия.

Вашингтон даде възможност на Саудитска Арабия да нападне Йемен, на Украйна да атакува своите бивши провинции, населени с руснаци, както на Израел да унищожава Палестина и палестинския народ. Сеещото смърт разбойничество на американската държава из страни на Близкия изток и Северна Африка беше улеснено от европейските марионетки на Вашингтон, които осигуриха дипломатическо прикритие за неговите престъпления. Днес европейците понасят последствията в лицето на многобройните бежанци, търсещи спасение от войните на Вашингтон.

В своята интересна статия „Скръбта на другите и самохвалството на президентските кандидати” Матея Креймър посочва, че Вашингтон е прибавил към престъпленията си и масовото избиване на цивилно население чрез дронове и ракетни удари по сватби, погребения, детски футболни мачове, медицински заведения и жилищни домове. Нищо не илюстрира по-добре липсата на морал, почтеност и съзнание у американската държава, а и у нейното население, което приема всичко това, колкото наглото незачитане на хилядите избити невинни хора, които биват определяни като „съпътстващи щети”. Ако въобще има някакъв протест от страна на васалите на Вашингтон в Европа, Канада, Австралия и Япония, то този протест е дотолкова приглушен, че въобще не се чува в САЩ.

Както посочва Креймър, американските президентски кандидати се състезават помежду си кой ще обещае да извърши най-големите военни престъпления. Един от тях, Доналд Тръмп, се обяви за практикуването на изтезания въпреки, че те са забранени от американското и международното право. Тръмп заяви, че „изтезанията вършат работа” – сякаш това може да бъде някакво оправдание за едно престъпление – въпреки че както експертите знаят много добре, те въобще не вършат работа, защото почти всеки изтезаван човек е готов да каже каквото и да е само и само да се спаси от мъките. Повечето от хората, изтезавани в рамките на т. нар. война против тероризма, се оказаха невинни и въобще не са знаели какво да отговорят на въпросите на мъчителите си дори и когато са имали намерение да говорят истината.

Използваната от Вашингтон политика на инвазии, бомбардировки и изтребление чрез дронове като главно средство против терористите е съвсем безсмислена. Тази безсмисленост показва, че си имаме работа с правителство, което е напълно лишено от всякаква интелигентност и по тази причина е съсредоточило своите усилия единствено върху това да убива.

Дори и един глупак разбира, че насилието ражда терористи. Вашингтон не притежава дори и разума на глупака. Сега американската държава подлага и граждани на САЩ на екзекуция без съд и присъда, въпреки че това е строго забранено от Конституцията на страната. Беззаконието на Вашингтон спрямо други народи вече се разпростира и върху самите американци.

Единственият логичен извод от всичко казано по-горе е, че при управлението на президентите Клинтън, Джордж У. Буш и Обама правителството на САЩ се превърна в безотговорна, погазваща законите престъпническа организация, която представлява опасност за целия свят, а и за собствените си граждани.

Пол Крейг РОБЪРТС

Бистра СТАЙКОВА

(по Murder Is Washington’s Foreign Policy By Dr. Paul Craig Roberts, Global Research, March 05, 2016)

Източник: zora-news.com