УАЗ представи новия джип Patriot с газова уредба

Уралските автомобилни заводи (УАЗ) представиха новия Патриот CNGс газова уредба. На този етап бе показан само тестовия модел, а решението за серийно производство на високопроходимия автомобил ще бъде взето след преминаване на тестови изпитания, съобщи Колеса.ру, предаде „Руски дневник“.

Изпитанията на Патриот CNG в реални условия ще се проведат под надзора на руското министерство на енергетиката. Джипът е оборудван с бензинов двигател на Заволжския моторен завод ЗМЗ-4091 с обем от 2,7 литра и газова уредба от четвърто поколение (метан) с три газови бутилки, всяка от които е с обем от 55 литра. Изпитанията на новия модел трябва да завършат до 31 април 2016 година.

Както отбелязват от УАЗ, използването на компресиран природен газ като моторно гориво понижава количеството на вредните газове, изхвърляни в околната среда и е много по-икономично, предвид разликата в цените на метана и бензина.

Пробегът на новия джип Патриот CNG на газ при пълен резервоар от 165 литра в трите бутилки е 250 км, а разходите за гориво ще са с 40% по-ниски в сравнение с бензиновите двигатели.

Стандартният модел на новите УАЗ-ки ще струва около 8 000 евро.