Тържествен молебен по случай 138 години от Освобождението на гр. София

РЪКОВОДСТВАТА НА ХРАМОВЕТЕ „СВЕТИ АНДРЕЙ ПЕРВОЗВАННИЙ”, „СВЕТИ НИКОЛАЙ СОФИЙСКИ”, СДРУЖЕНИЕ „ НАЦИОНАЛЕН СЪЮЗ ЕДИНЕНИЕ”, С ПОДКРЕПАТА НА НАЦИОНАЛНО ДВИЖЕНИЕ РУСОФИЛИ

О Р Г А Н И З И Р А ХА

тържествен молебен в памет на загиналите опълченци в Руско-турската и Балканската война, по случай 138 години от Освобождението на град София през 1878 г. Молебенът се състоя в църквата ,,Св.Андрей Първозваний” на ул. „Опълченска”, кв. „Банишора” на 04.01.2016г. от 11,00 часа. След молебена, от 12,00 ч. се проведе шествие до паметника на опълченците на ул. „Опълченска”, водосвет и поднасяне на венци и цветя на признателност.

Бяха поднесени поздравителни адреси от  г-н Щерьо Щерев, народен представител от 42 Народно Събрание, г-н Андрей Георгиев,  заместник Областен Управител на гр. София в периода 2013 -2014г., г-н Владислав Йончев – възпитаник на Московския Държавен Институт за Международни Отношения, г-н Искрен Красимиров – основател на проекта „Незабравимата България“.

С благодарност към г-н Любомир Банчев  и ръководството на Национално Движение Русофили за подкрепата в организирането на мероприятието.