Тълпа бандити управлява народа и политиците в Украйна

Това, което започна като мирен протест, в крайна сметка може да доведе до разпространение на дясно-радикалната идеология по цяла Украйна. Организацията „Десен сектор“, представлява радикално крило на организация, която е готова да се разправи кърваво с всеки, който влезе в списъка „предател на Украйна“. А в първите дни на протеста преди няколко месеца, всичко предполагаше следваща стъпка към светлото бъдеще на Украйна. На пръв поглед всичко изглеждаше в реда на нещата, докато събитията не се обърнаха в друга посока.

Десен сектор на Майдан

„Кой от вас иска да вземе оръжието ми? Кой иска да вземе ножа ми? Нека да опита и ще види какво ще стане!“, – казва на събралите се Александър Музичко в Ровненския областен съвет, слагайки на масата автомат Калашников. Той е един от лидерите на така нареченият „Десен сектор“, а по-правилно казано на “бандеровците“, изповядващи идеологията на Степан Бандера за чиста Украйна. Историята помни този (отскоро) “национален украински герой“ с Волинското клане на поляците и евреите – украински вариант на фашизма и нацизма от 1940-те години на миналия век. Тук е моментът да споменем някои факти от богатата автобиография на Музичко: наемен войник във войната в Чечения, където служи на страната на чеченските сепаратисти. Получава лично от Джохар Дудаев орден за масови кланета на руснаци, тесни връзки с организираната престъпност, отвличане и побой на сънародници, наказателни дела, лишаване от свобода, неудържима опозиционна дейност и голямо количество на протестна реторика.

Десен сектор Александър Музичко

Членовете на „Десния сектор“ – бойното крило на Майдан  са организация, която изповядва изключително престъпна идеология. Именно тези хора със снайперски винтовки в ръце превземат два етажа на хотел „Украйна“ в центъра на Киев. Руска телевизия става свидетел на това хладнокръвно превземане на хотела.

„Не си създавайте проблеми, а излезте с вдигнати ръце! Ние знаем, че сте в стаята, и така или иначе ще влезем“, – призова един от членовете на групировката клиентите на хотела.

Същевременно, в Иваново-Франковск по дърветата поставят надписи „Предатели на Украйна“.

И макар все още да не е ясно кой е предател, в Украйна под термина „предател“ днес попадат милиционери, депутати, екс-чиновници, руснаци, евреи и всички, които се асоциират с бившата управляваща Партия на регионите.

Тактиката на тези хора е да внушат страх, при това обаче, те все още продължават да наричат себе си “мирни протестиращи“, и всичко е в името на уж нови демократични идеи.

Десен сектор

Вчера на Майдан беше пребит секретарят на областния комитет на Комунистическата партия на Украйна във Лвов – Ростислав Василко. Тълпата обвини Василко в това, че именно той е снайперистът, който е стрелял по хората на Майдан.  Сега мъжът е в много тежко състояние и почти не може да говори. По телефона пред тв канал „Русия 24“, той едва разказа на какви мъчения е бил подложен от представителите на „Десен сектор“ или по друг начин казано “бандеровците“. Той обясни, че е мирен гражданин и пристигнал в Киев за да се види със съпругата си и дъщеря си, но част от тълпата на Майдан го е повлякла в Мариинския парк, където го подложили на зверски мъчения: забивали игли под ноктите му, били го с палки, ритници и юмруци, в резултат на което, Василко е с пробит бял дроб, три счупени ребра, лицева кост и нос. След зверския побой на мъжа са били отнети документите, парите и златна верижка. Ростислав Василко моли за убежище в друга държава…