Турските власти арестували двамата пилоти, свалили руския Су-24

Властите в Турция са арестували двамата пилоти, които през ноември миналата година свалиха руския бомбардировач Су-24, съобщи агенция „Блумбърг“, позовавайки се на информация на високопоставен турски чиновник, предаде РИА Новости.

„Двамата турски пилоти, свалили руския Су-24 в близост до сирийската граница, са задържани след опита за преврат, съобщи високопоставен турски чиновник, пожелал анонимност“, се казва в съобщението.

По-рано кметът на Анкара заяви, че в преврата в Турция е участвал един от свалилите Су-24 пилоти. По думите му, същият този човек е симпатизант на намиращия се в САЩ проповедник Фетхуллах Гюлен.

Кризата в отношенията между Русия и Турция започна, след като на 24 ноември миналата година турски изтребител свали руски бомбардировач Су-24. Руският президент Владимир Путин нарече това „удар в гърба“ от страна на съучастниците на терористите.

Като ответна реакция тогава Русия въведе редица икономически мерки по отношение на Турция. В края на юни тази година Путин заяви за начало на процеса на нормализиране на търговско икономическите отношения, припомня РИА Новости.

error: Съдържанието ни е авторско!