Тръмп подготвя указ за отмяна на санкциите срещу Русия?

Администрацията на президента на САЩ Доналд Тръмп е подготвила необходимите документи за отмяна на санкциите срещу Русия. Това е написал в своя Twitter акаунт сътрудникът на аналитичния център Atlantic Council Фабрис Потие, съобщи РИА Новости.

Това научният сътрудник е написал в страницата си в социалната мрежа Twitter.

 

DC sources say that Trump admin has an executive order ready to lift Russia sanctions. @POTUS to talk to Merkel and then Putin on Saturday

Новината за отмяната на санкциите потвърди и сътрудникът на изданието „Политико“ (Politico) Сюзън Гласър, която също написа в Twitter, че санкциите ще бъдат вдигнати едностранно в съответствие с указ на президента на Съединените щати.

update: several sources reporting the proposed order would unilaterally lift sanctions. https://twitter.com/sbg1/status/824726903152115712 

Самият Тръмп заяви, че САЩ може да вдигне санкциите в замяна на двустранно споразумение за съкращаване на ядрените оръжия. Въпреки че Русия не е съгласна с този вариант.

„Източници съобщават, че в администрацията на Тръмп са подготвили указ на прездиента за махането на санкциите срещу Русия“, пише Потие, напомняйки, че на 28 януари предстоят преговори между Вашингтон с Берлин и Москва.