Тръмп нарече Обама най-лошият президент в историята на САЩ

Доналд Тръмп нарече Барак Обама „най-лошият президент в историята на САЩ“. Поредното си скандално изказване милиардерът и кандидат за президент отправи чрез профила си в социалната мрежа „Туитър“, цитиран от БГНЕС. Съобщението на Тръмп идва в отговор на реч на Обама от неделя.

Настоящият държавен глава, чийто втори и последен мандат изтича в края на годината, е бил поканен да говори пред абсолвентите в Университета в Рютгерс. Обама на няколко пъти отправи критики към Тръмп заради противоречивите му предизборни обещания, като намерението да построи стена по границата с Мексико, за да спре нелегалната миграция.

„И в политиката, и в живота, глупостта не е добро качество“, заяви Обама, визирайки навика на строителния предприемач да „не знае за какво говори“.

Отговорът на Доналд Тръмп е поместен в ограничението от 140 знака в социалната мрежа – той използва горния цитат на Обама за глупостта и допълва – „Това е сред основните причини президентът Обама да е най-лошият президент в историята на САЩ“.

Строителният предприемач е критикувал остро и последния президент от собствената си партия – Джордж Буш-младши. Според Тръмп решението за американската инвазия в Ирак през 2003г. е „едно от най-лошите решения в историята на тази страна“.