Тръмп: Бих поканил Путин в Белия дом, но когато му дойде времето

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че ще покани руския лидер Владимир Путин в Белия дом, когато настъпи подходящият момент.

„Бих казал да. Когато стане време. Не мисля, че сега е подходящият момент за това, но моят отговор е „Да, бих го поканил“, каза Тръмп в отговор на въпрос на журналисти дали има намерение да покани президента на Русия в Белия дом, предаде БГНЕС.

Тръмп беше запитан дали по време на каквито и да е разговори Путин е поставял въпроса за свалянето на санкциите от Русия.

„Той никога не е повдигал този въпрос. Говорихме, но кратко, за санкциите, които иска да утвърди Конгресът“, каза Тръмп.

Той увери медиите, че „само иска да сключи прекрасна сделка с Русия“.

Разговорът между президентите Владимир Путин и Доналд Тръмп на Г-20 в Хамбург положи началото на съвместна работа на САЩ и Русия върху големите проблеми от дневния ред на международната политика, според президентският помощник по националната сигурност Хърбърт Макмастър, който сподели това пред журналисти по-рано през седмицата. Той даде и определение за срещата:

„Никакви проблеми не бяха решени. Никой не очакваше, че на тази срещи ще могат да бъдат решени каквито и да е проблеми. Но тя стана начало на диалога по определени сложни проблеми, върху които ние сега започваме да работим заедно“.