Трио „ы“ – отдадени на руската музика

Златина Тодорова, Марина Драгомирецкая и  Елеонора Лонтова са момичета със съвсем модерно мислене и съвременен вкус. Трите заедно са едно изключително съчетание от талант, емоция, колорит и професионализъм. Музикалната комбинация от чувствен алт, кристален сопран и топъл мецосопранов тембър,  прави присъствието им на сцената достатъчно завладяващо и убедително дори и за най-претенциозния слушател.

Идеята за създаването на Триото идва спонтанно, след като виждат как топло се приема букет от руски песни в артистичен клуб в София. Изненадващо и за самите тях, седмици по-късно те вече имат сценични костюми и реквизити, покани за участия, обогатяващ се репертоар и име – Трио “Ы”!

Името им хрумва заради асоциацията с емблематичния филм от руската съкровищница – “Операция Ы”, а наборът от песни, които изпълняват, нараства с главоломна скорост и включва в себе си огромно разнообразие – като започнем от класическата руска естрада, минем през добре познатите руски романси и стигнем до сантиментални военни песни, кабаретна, филмова и детска музика.

Подборът и изработката на репертоара на Триото се случва под палката на техния Вокален педагог и Музикален продуцент Даниела Станкова.

Дизайнът и изпълнението на костюмите на младите девойки е дело на Бойка Драгомирецкая – образцов ценител на руската култура и музика и техен пръв фен.

Интересно е, че всяка една от третинките във формацията се развива и самостоятелно и има своите предпочитания към различен стил музика, но в триото успяват да се хармонизират и да влязат в най-различни сценични роли, в зависимост от това, което предполага конкретното парче.

Така, ако присъствате на тяхно участие, можете да станете свидетели на три нежни “алени рози”, поднасящи гласовете си като подарък за публиката, на три военни героини, или три палави дечица, тананикащи любима детска песен.

С разнообразния си репертоар, както и открояващите се индивидуални музикални качества, Марина Драгомирецкая, Елеонора Лонтова и Златина Тодорова са истинско явление на музикалната ни сцена и с присъщия им чар и завладяваща енергия безусловно докосват и най-взискателния слушател.