Телата в масовия гроб край Донецк са с извадени вътрешни органи (ВИДЕО)

Вчера станаха известни резултатите от ексхумацията на телата, намерени в масови гробове в село Нижная Кринка край Донецк, съобщи lifenews.ru.

Малко по-рано премиерът на Донецката народна република Александър Захарченко, заяви: „С очите си видях, че има жертви с отворен гръден кош. Две такива жертви видях. Беше им отворен гръдния кош и им беше разкъсан коремът. Това може да стане или при хирургическа интервенция, или при тежка рана. Но ние и преди разполагахме с информация, че националната гвардия вади от пленените органи И дори от техни ранени другари”.

На зловещата находка са се натъкнали опълченците от ДНР, след като изследвали внимателно позициите, изоставени от украинските военни.

Три от намерените тела са на млади жени, някои от тях са обезглавени. Едната жена е била бременна в осмия месец. Експертизата показала, че всичките жертви са били зверски изтезавани, а след това застреляни.

Както вече писахме, телата на жертвите са на мирни граждани.

Наблюдатели на ОССЕ също потвърдиха наличието на масовите гробове, които се намират на 50 метра един от друг. Намерен е и трети такъв гроб, върху който е имало табела с 5 имена и предполагаема дата на смъртта – 27. 08 .2014 г.

Москва поиска незабавно безпристрастно разследване на трагедията на международно равнище, а също Хаагски трибунал за Националната гвардия на Украйна. Киев от своя страна отрича данните за масовите убийства, като ги нарече „провокация срещу украинската армия”.