1.JPG

1.JPG

“Таволга Терминал” е първият масов руски компютър с процесор Байкал-Т1

Публикувано от:

Компанията “Т-Платформи” съобщи, че персоналният компютър от типа всичко-в-едно “Таволга Терминал” е първият масов руски компютър, базиран на руския процесор “Байкал-Т1” (Baikal-Т1), който се произвежда от компанията “Байкал Електроникс”, съобщи kaldata.com.

Работата на персоналния компютър “Таволга Терминал” бе демонстрирана на изложението Embedded World, която започна на 23-ти февруари и приключи днес.

Моноблокът “Таволга Терминал” се използва за работни станции, работещи под управлението на операционната система Linux, както и за тънки клиенти, работещи в терминален режим. Компютърът бе анонсиран през пролетта на 2015 година, а тази година цялостният цикъл на производството на това устройство е организиран в Русия.

Таволга е оборудван с 21,5-инчов дисплей с резолюция 1920х1080 пиксела и IPS дисплей. Опционално се предлага видеокартата NVIDIA GeForce GTX 850M с 2 GB собствена GDDR5 буферна памет. Налични са от 4 до 32 GB оперативна памет, от 512 GB до 1 TB диск. Ще има и модификация само с компютърен блок, без дисплей. Има възможност за инсталиране на специализирания руски компютърен модул за защита на информацията.

“Таволга Терминал” може да бъде предварително поръчан от сайта на производителя (t-platforms.ru).